Arhiepiscopia Bucureştilor: La Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae s-a desfăşurat o nouă sesiune a examenului de Capacitate preoţească

Capacitate preoţească2

La Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae a avut loc miercuri o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească pentru fiii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Bucureştilor. 8 candidaţi au susţin examenul în prezenţa comisiei prezidată de PS Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Concursul a avut două probe, scris şi oral, şi a fost precedat de Testul psihologic susţinut la Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din Bucureşti, în săptămâna premergătoare desfășurării examenului propriu-zis.

Preasfinţitul Părinte Timotei a declarat pentru Trinitas TV că Arhiepiscopia Bucureştilor organizează mai des sesiuni ale examenului de capacitate preoţească în vederea aprecierii într-un mod realist a calităţilor şi vocaţiei candidaţilor pentru o viitoare slujire a Bisericii.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a spus că un astfel de examen poate însemna un moment de bucurie pentru Biserică prin examinatorii care apreciază cunoştinţele candidaţilor sau poate constitui un moment în care aceştia pot fi sfătuiţi să fie mai atenţi şi mai preocupaţi de studiul teologiei.

Media de promovare a examenului de capacitate preoțească este minimum 7,00 (șapte), cu nici o notare parțială – la proba scrisă sau proba orală – sub 6,00 (șase).

Examenul de capacitate preoțească are valabilitate de 1 an (pentru cei care vor obține media între 7,00 și 8,99) și 2 ani (pentru cei care vor obține cel puțin media 9,00).

Foto credit: Anghel Gheorghe/Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente