Arhiepiscopia Bucureștilor alături de copiii nevoiași

Din inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Permanența Consiliului Eparhial din data de 9 septembrie 2014 s-a adresat un îndemn tuturor parohiilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor de a sprijini cu rechizite școlare elevii din clasele 0-XII care fac parte din familiile sărace sau defavorizate.

Îndemnul vine ca o confirmare a faptului că astfel de acțiuni social-filantropice nu au un caracter local și limitat, cunoscându-se deja existența a mai multor centre sociale și educative cu o activitate frumoasă și complexă de ajutorare a celor aflați în situații dificile. De altfel, numeroase parohii aveau deja acest obicei frumos, perpetuat ani de-a rândul sub forma unor rezultate notabile: în unele comunități au fost oferite și uniforme școlare, îmbrăcăminte și alimente.

Anul acesta, îndemnul adresat de Permanența Consiliului Eparhial a găsit ecou în sufletele slujitorilor sfintelor altare din București, județele Ilfov și Prahova și ale enoriașilor lor. Astfel, la începutul anului școlar 2014-2015, 537 de parohii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor au adus bucurie în sufletele a 7.653 de elevi prin sprijinirea cu rechizite în valoare de 238.432,78 lei, după cum ne-a transmis Cristinel Rusu, Inspector Eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Darurile primite au constat în manuale, ghiozdane, stilouri, caiete, pixuri ș.a., iar în unele cazuri în obiecte de îmbrăcăminte și uniforme școlare, toate acestea fiindu-le de un real folos copiilor proveniți din familiile defavorizate. De asemenea, au fost oferite copiilor sărmani Fișe de lucru pentru clasa pregătitoare și manuale de Religie pentru clasa I, materiale didactice absolut necesare pentru desfășurarea orei de Religie. Prin acest ajutor material s-au asigurat elevilor din familiile sărace accesul la educație, evitarea pericolului de a fi marginalizați, precum și posibilitatea continuării studiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…