Arhiepiscopia Bucureștilor acționează legal pe Platoul Bucegi

În ceea ce privește informațiile eronate difuzate de postul de televiziune Antena 3 referitoare la o presupusă sfințire a locului pe care va fi construită o biserică pe Platoul Bucegi pentru care nu s-au obținut avizele de construcție, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm:

1. În ziua de 13 septembrie 2014, pe Platoul Bucegi nu a fost sfințit locul pe care va fi construită o biserică, ci s-au oficiat Acatistul Sfintei Cruci în ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci de a doua zi (14 septembrie) și o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc la împlinirea a 100 de ani de la începutul primului război mondial (1914).

Pentru acest eveniment religios cu caracter național, Arhiepiscopia Bucureștilor a obținut avizul favorabil numărul 10.424/11.09.2014 din partea Administrației Parcului Natural Bucegi, inclusiv pentru accesul auto și pentru amplasarea provizorie a unui cort în formă de biserică, fără fundație, așa cum prevede legea nr. 50/1991.

2. În ceea ce privește biserica din zid care va fi construită pe Platoul Bucegi, până în prezent au fost obținute terenul în folosință gratuită în suprafață de 3000 mp din partea Consiliului local al orașului Bușteni prin hotărârea nr. 3341/2012 și avizul favorabil de construire a noului locaș de cult nr. 3/martie 2014 din partea Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, s-a întocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost înaintat spre aprobare Consiliului Județean Prahova.

După aprobarea PUZ –ului, va fi realizat proiectul pentru autorizarea viitorului locaș de cult și va fi întocmită documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire, conform legislației în vigoare. Abia atunci Arhiepiscopia Bucureștilor va începe construirea bisericii de pe Platoul Bucegi.

În concluzie, evenimentul religios din ziua de 13 septembrie 2014 s-a desfășurat în condiții legale, iar biserica de pe Platoul Bucegi va fi construită după obținerea autorizației de construire.

Probabil autorul știrii fie s-a documentat superficial, fie a încercat să umbrească un eveniment religios apreciat de toți cei prezenți.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente