Arhiepiscopia Bucureștilor a oferit daruri la Penitenciarul Târgșor

Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oferit daruri persoanelor private de libertate din Penitenciarul Târgșor, județul Prahova.

„Ca în fiecare an, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, vizităm persoanele care au de ispășit pedepse privative de libertate în penitenciarele din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Ionuț Tutea, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Încercăm să le oferim un mic sprijin. Biserica încearcă să le vină în ajutor și să le aline puțin această singurătate.”

Darurile oferite de reprezentanții eparhiei au constat din produse de igienă.

Acțiunea a avut loc în contextul sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar din România.


O parte din clădirile penitenciarului Târgşor au fost construite în anul 1857, de Egumenul Rovin, pentru Mănăstirea Crângul Tei (Târgşorul Nou). După ce călugării au părăsit mănăstirea, odată cu plecarea la Domnul a starețului, Domnitorul Al.I. Cuza a înfiinţat pe locul ei o pulberărie a armatei.

În 1882, pulberăria a fost înlocuită, la cererea ministrului de război I.C. Brătianu, cu o închisoare militară, devenită, după 1948, închisoare politică. În 1954, aceasta a devenit închisoare pentru deținute de drept comun.

Capela Penitenciarului Târgșor. Sursa foto: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

Prima liturghie la penitenciar s-a oficiat în 1990, iar capela datează din 1993. Pe siteul Protoieriei Câmpina figurează ca preot capelan Părintele Marin Ion.

Foto credit: Părintele Ionuț Tutea (deschidere articol)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente