Arhiepiscopia Aradului se implică în combaterea fenomenului de tip bullying din şcoli

Arhiepiscopia Aradului colaborează cu Inspectoratul de Poliție Județean Arad şi Asociația Pro Prietenia în vederea combaterii fenomenului de tip bullying din şcolile arădene.

În acest sens, miercuri a avut loc un atelier de informare, de cunoaștere, de educație și de prevenție a delicvenței juvenile și a fenomenului bullying în cadrul  Liceului Tehnologic din Chișineu Criș, informează Arhiepiscopia Aradului.

Seminarul și dezbaterile au fost coordonate de domnul Tocan Ciprian, agent șef adjunct, din cadrul IPJ Arad. Reprezentantul Arhiepiscopiei Aradului a fost Arhim. Teofan Mada.

La acest atelier au fost prezenți un număr de 110 de elevi și eleve ai Liceului Tehnologic şi cadre didactice.

În cadrul atelierului au fost evidenţiate principalele cauze ale acestui fenomen foarte des întâlnit în mediul şcolar, dar şi consecinţele nefaste asupra personalităţii elevilor care sunt victime ale violenţei.

Bullying-ul

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire.

Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare.

Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă.

Potrivit ultimelor date centralizate de către Ministerul Educaţiei, până în 2015, se raportau anual aproximativ 19.000 de cazuri de violenţă de orice fel la nivelul unităţilor şcolare.

Imagini de la atelierul de combatere a violenţei în şcoli. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Foto credit: Tess News

Comentarii Facebook


Știri recente