Arhiepiscopia Alba Iuliei | Școala Internațională de Vară a Doctoranzilor Teologi 2017

Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Sighișoara a găzduit recent cea de-a cincea ediție a Școlii Internaționale de Vară a Doctoranzilor Teologi (SIVDT 2017), informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În cadrul evenimentului a fost dezbătută tema: Icoană și misiune. Relația dintre chip și imagine în societatea actuală. Invitatul special din acest an a fost domnul Prof. Pablo Argarate, din Graz (Austria).

La manifestarea cultural – educativă au participat aproximativ 40 de doctoranzi teologi din întreaga țară. Aceștia au avut ocazia să audieze cursuri tematice pregătite de părinții profesori, dar și să prezinte, la rândul lor, studiile personale privind tema aleasă pentru actuala ediție.

Părintele Mihai Himcinschi, în calitate de organizator, a ținut cuvântul de deschidere, prezentând în linii mari obiectivele acestei Școli Internaționale de Vară. De asemenea, părintele stareț al mănăstirii, Arhimandrit Ghelasie Țepeș, a urat bun venit participanților și a rosti un scurt cuvânt de învățătură.

În plan general, programul ediției din acest an a avut, pentru fiecare zi, două părți de desfășurare a discuțiilor. În prima parte a zilei, părinții profesori și invitații au susținut cursuri sau prelegeri cu caracter educativ pentru doctoranzi. La finalul fiecărei sesiuni au existat dezbateri pe marginea întrebărilor puse de cei prezenți în sală.

În a doua parte a zilei, fiecare teolog doctorand a avut la dispoziție un timp alocat în vederea prezentării unui studiu pe tema aleasă de organizatori. Discuțiile dintre profesori și doctoranzi nu s-au oprit doar în cadrul solemn al programului, ci au continuat și în pauze sau în timpul liber.

Comentarii Facebook


Știri recente