Arhiepiscopia Alba Iuliei dedică Simpozionul de Martirologie Părintelui Ioan Iovan, la 100 de ani de la naștere

Arhiepiscopia Alba Iuliei organizează în perioada 25-27 martie cea de-a opta ediție a „Simpozionului de Martirologie”. Evenimentul va fi dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea Pr. Ioan Iovan, mărturisitor în închisorile comuniste.

Deschiderea simpozionului, intitulat „Biografii spirituale și represiune politică în România comunistă. Centenarul nașterii părintelui Ioan Iovan (1922-2022)”, va avea loc sâmbătă în Aula mare „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, începând cu ora 9:30.

Evenimentul va continua duminică prin Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfânta Cruce „Râpa Robilor” din Aiud, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

La sesiunea de comunicări științifice vor participa profesori, istorici și invitați speciali „preocupați îndeaproape de cercetarea fenomenului martiric din închisorile comuniste”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

Cea de-a opta ediție a „Simpozionului de Martirologie” este organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii, Fundația Aiud, Mănăstirea „Sfânta Cruce” și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Simpozionul va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Național al Unirii.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente