Arhiepiscopia Alba Iuliei: Cursuri de formare privind combaterea traficului de persoane

Peste 100 preoți, profesori, asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei participă la cursuri de formare pentru prevenirea și combaterea fenomenului de trafic de ființe umane în județele Alba și Mureș.

„Ca urmare a acestor cursuri, vor avea loc o serie de acțiuni de informare și prevenire în parohiile Eparhiei de Alba Iulia, în  cadrul orelor de religie, precum și prin Centrele cultural-catehetice și Grupurile de inițiativă pentru tineri”, a precizat părintele Oliviu Botoi, coordonator al programelor eparhiale de informare și formare privind problema traficului de persoane.

Cursurile vor ajuta la implementarea unor proiecte la nivel de eparhie.

„În așezămintele sociale administrate de organizațiile nonguvernamentale eparhiale, preoții coordonatori, asistenții sociali, psihologii și pedagogii vor fi pregătiți atât pentru organizarea unor acțiuni de informare și prevenire similare, cât și pentru acțiuni de intervenție și consiliere inițială a unor posibile victime”, a transmis părintele Nicolae Ignat, coordonator  al programelor eparhiale de informare și formare privind problema traficului de persoane.

Prima întâlnire a avut loc miercuri pe platforma Zoom. Cursul a fost susţinut de doamna Codruța Fernea, formator specialist în cadrul Organizației „eLiberare” – București.

Elementele de bază ale cadrului legal în domeniu, tipologia victimelor și a traficanților, precum și de indicatorii diferitelor forme de exploatare au fost câteva dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii.

Discuțiile au abordat și problematica interacțiunii cu victima traficului de persoane, a îngrijirii centrate pe traumă, precum și o serie de studii de caz relevante.

Programul de formare este organizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” în parteneriat cu Academia Evanghelică Sibiu.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente