Arhiepiscopia Alba Iuliei: A fost sfinţit sediul Tipografiei şi al Atelierului de lumânări

Arhiepiscopul Irineu a binecuvântat luni noul sediu al Tipografiei şi al Atelierului de lumânări din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ca urmare a lucrărilor de modernizare efectuate în ultimii doi ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a adresat îndemnuri duhovniceşti angajaţilor celor două sectoare aflate sub coordonarea părintelui Sergiu Pantea, inspector de producție în cadrul Arhiepiscopiei.

În cadrul atelierului, funcționabil din perioada păstoririi Episcopului Emilian Birdaș, sunt produse lumânări de parafină și de ceară, iar la Tipografie sunt tipărite cărți cu specific religios, dar și din alte domenii.

Ierarhul a vorbit şi despre rolul celor două departamente în misiunea eparhiei.

„Prin producerea diferitelor tipuri de lumânări, prin confecționarea veșmintelor liturgice, precum și prin optimizarea procesului de tipărire a cărților Editurii Reîntregirea, răspundem efectiv la nevoile pastorale și misionare ale parohiilor Arhiepiscopiei noastre”, a spus Arhiepiscopul Irineu.

„Realizând astfel de activități, noi păstrăm și sporim frumusețea cultului divin din bisericile noastre. Totodată, difuzând cărți bune cu un conținut spiritual-moral, noi îi zidim duhovnicește pe toți cei care doresc să cunoască și să trăiască tainele credinței creștine”.

Pentru buna desfășurare a producției, începând cu anul 2018 au fost executate lucrări de reparaţii și a fost achiziționată aparatură modernă atât pentru Atelierul de lumânări, cât și în cadrul Tipografiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente