Arhid. Sorin Mihalache: Tinerii din diaspora identifică mai clar componenta spirituală ca fiind esențială pentru viața lor

Într-un interviu oferit pentru Nepsis Roma, Arhidiaconul Sorin Mihalache a spus că tinerii din diaspora sunt un pic mai „țintiți” spre viața spirituală.

„Dacă îi comparăm cu cei din țară, care nu au acest sentiment, nu au această proprietate a spiritualității creștin-ortodoxe, cei din străinătate sunt mai țintiți, identifică mai clar componenta spirituală ca fiind o componentă esențială pentru viața lor”.

Un alt aspect semnalat de clericul ieşean este că tinerii din diaspora sunt mai interesați de ceea ce reprezintă România și specificul naţional românesc, „au o anumită tentație de a conserva mai bine aceste lucruri”.

Arhidiaconul Sorin Mihalache a mai subliniat că tinerii au nevoie de „căldură şi foarte multă atenție”, mai ales prin prisma faptului că trăiesc într-un context în care „ei ar dori să se înțeleagă pe ei ca fiind exponenți ai altei culturi”.

Interviul integral acoperă şi alte teme de actualitate şi poate fi lecturat pe site-ul Episcopiei Italiei.

Foto credit: Nepsis Paris

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…