Arhid. Sebastian Barbu Bucur a fost înmormântat la Mănăstirea Cheia

La Mănăstirea Cheia a fost oficiată astăzi, 3 aprilie 2015, slujba înmormântării regretatului muzicolog, arhid. prof. dr. Sebastian Barbu Bucur, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„La slujbă a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a rostit o alocuţine, în care a evocat personalitatea marelui profesor Sebastian Barbu Bucur şi prof. dr. Dan Buciu, fostul rector al Academiei Naţională de Muzică din Bucureşti. De asemenea, au rostit scurte cuvântări şi prof. dr. Nicolae Gheorghiţă, de la Academia Naţională de Muzică din Bucureşti; prof. dr. Elena Chircev, de la Universitatea de Muzică «Gheorghe Dima» din Cluj; pr. Ion Isăroiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Piteşti; compozitorul Alexandru Bădulescu; pr. Mihai Stavără, de la Biserica «Acoperământul Maicii Domnului» – Titan, Bucureşti; arhim. Clement Haralam, marele eclesiarh al Catedralei Patriarhale şi arhid. prof. Adrian Maziliţa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova”, a declarat pentru Ziarul Lumina diac. Răzvan Ciubotariu, ucenic al arhid. Sebastian Barbu Bucur.

La slujba înmormântării au fost prezenţi aproximativ 30 de preoţi, precum şi reprezentanţi ai mai multor centre universitare din ţară.

Comentarii Facebook


Știri recente