Arhid. Mihail Bucă și Ribale Wehbé au primit primele ordine pentru psalți acordate de eparhia Sucevei și Rădăuților

Arhid. Mihail Bucă și Ribale Wehbé au fost distinși luni cu Ordinul „Eustatie Protopsaltul” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Ceremonia a avut loc cu ocazia unui concert extraordinar susținut la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni de membri ai Grupului psaltic Tronos și de artista de origine libaneză.

Distincțiile au fost acordate de Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților în semn de prețuire și încurajare pentru strădaniile depuse în promovarea artei muzica bisericești și înmânate de Părintele Adrian Dulgheriu, Protopop de Fălticeni.

Protopsaltul Mihail Bucă a primit primul Ordin din serie, iar Ordinul și diploma aferentă cu numărul 02 au fost înmânate lui Ribale Wehbé.

„Aș spune eu că toți cei care ne-au cântat în seara aceasta au împlinit cuvântul Evangheliei. De ce? Fiecare dintre dânșii au primit un talant. Însă, este vădit că nu au îngropat talantul, ci l-au înmulțit. Și l-au adus la noi înmulțit, lucru pentru care le mulțumim și îi felicităm din toată inima”, a spus Protopopul de Fălticeni.

Părintele Adrian Dulgheriu a mai înmânat Ordinul „Mușatinii” pentru Gheorghe Cătălin Coman, primarul din Fălticeni, iar Părintelui Liviu Mihăilă, fondatorul Asociației Fălticeni Cultural și organizatorul concertului, i-a înmânat Ordinul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Alături de cântăreții bisericești oaspeți, la concert a mai cântat Corala „Învierea” a Catedralei din Fălticeni. Evenimentul a făcut parte din programul Zilele Culturii Fălticenene (10-16 iunie), organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

Părintele Liviu Mihăilă a fondat asociația, deoarece localitatea Fălticeni a dat țării numeroase personalități ale vieții publice, culturale și științifice, plasându-se pe locul doi după București și Iași din acest punct de vedere.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a înființat Ordinul „Eustatie Protopsaltul” în amintirea celui care a fost cel mai mare psalt al Moldovei, fondator de școală muzicală. Însuși Sfântul Ștefan cel Mare venea la Mănăstirea Putna să-l asculte pe Eustatie Protopsaltul.

Sursa foto: Facebook / Mihail Bucă

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente