Arhid. Mihail Bucă a primit „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”

Arhidiaconul Mihail Bucă a primit duminică distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru clerici.

Crucea i-a fost oferită în încheierea Festivalului de Muzică Bizantină de la Iaşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Dirijorul grupului psaltic Tronos a primit distincţia pentru întreaga contribuție adusă în spațiul artei psaltice.

Arhidiaconul Mihail Bucă a avut un rol important în dezvoltarea muzicii psaltice româneşti, mai ales în ultimele două decenii.

La iniţiativa sa a fost înfiinţat în anul 1997 grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Pentru întreaga activitate misionară, părintele Arhidiacon Mihail Bucă a primit din partea Patriarhului Daniel Ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni în anul 2014 şi Ordinul Sfântului Ioan Gură de Aur în anul 2016.

Foto credit: Oana Nechifor/Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…