Arhid. Ioan Ică a vorbit la Miercurea Ciuc despre rolul Bisericii în păstrarea credinței poporului român

Arhidiaconul Prof. Ioan Ică Jr., cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a participat luni la Conferința preoțească a clerului din Episcopia Harghitei și Covasnei, unde a vorbit despre rolul Bisericii în păstrarea credinței poporului român.

Întâlnirea a avut loc în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, informează Episcopia Covasnei și Harghitei.

Ziua de 12 noiembrie a început prin slujba Sfintei Liturghii oficiată de Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

Cel care a predicat a fost părintele Părintele Ioan Ică Jr care a subliniat legătura dintre textele biblice ale lecturilor liturgice ale Apostolului și ale Sfintei Evanghelii citite în acea zi.

Părintele a adresat tuturor celor prezenți îndemnul de a porni pe calea postului curățiți de gândurile și faptele potrivnice chemării sacramentale:

„Prezența Mântuitorului în rândurile cărturarilor și fariseilor a demonstrat încă o dată iubirea nețărmurită a lui Dumnezeu față de întreaga creație, Acesta oferind în chip minunat îndemnul la ieșirea din egoism și deschiderea spre lumea aflată în durere și necaz, cu care Însuși Domnul se identifică”.

După oficierea Sfintei Liturghii, Arhidiaconul Ioan Ică Jr. a susținut o conferință cu temă duhovnicească și istorică, subliniind rolul Bisericii în păstrarea credinței nealterate a poporului român, dar și conservarea valorilor identitare ale neamului.

Conferința s-a înscris în rândul evenimentelor organizate de Episcopia Covasnei și Harghitei și dedicate Anului Centenar.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente