Argeş: Copiii din Bradu au fost consiliaţi în materie de „Prevenție și Educație pentru Sănătate”

Copiii din comuna argeşeană Bradu au primit sfaturi în materie de „Prevenție și Educație pentru Sănătate” de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, în ediţia cu numărul 50 a Campaniei.

Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un psihoterapeut le-au predat celor 140 de copii ai școlii din Bradu lecții necesare pentru sănătate și conduită.

La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor daruri și pastă de dinți din partea Colgate România.

„De fiecare dată când vine vorba despre bullying, recunosc că sunt foarte bucuroasă să văd copiii foarte interesaţi, curioşi, care cunosc fenomenul, însă, nu ştiu exact cum se numeşte şi ce au de făcut”, a atras atenţia Raluca Simion, psihoterapeut.

„Este foarte important ca în această perioadă copilul să conştientizeze igiena făcută permanent, să conştientizeze o alimentaţie corectă. Deşi aceste lucruri se aud mereu, copiii nu reuşesc să pună în practică informaţiile pe care le primesc de la televizor sau de la părinţi”, a declarat Georgeta Mihu, medic stomatolog.

Copiii au fost încântaţi de vizita specialiştilor-voluntari şi au fost tot timpul activi, adresând numeroase întrebări invitaţilor.

Coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuţ Prună, a subliniat că participanţii trebuie să-şi însuşească cunoştinţele primite, pentru că le va ajuta la maturitate.

De asemenea, a explicat că „dezvoltarea tehnologiei nu a făcut lucrurile mai uşoare, ci a adus complicaţii în viaţa copiilor, ei petrecând mai mult timp pe tableta decât să se bucure de copilărie”.

Ca de fiecare dată, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au fost sprijiniți în organizarea acțiunii lor de preotul din zona vizitată.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente