Arad: PS Emilian Crișanul a vizitat Școala Ortodoxă „Sfântul Nicolae”

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, însoțit de Părintele Lucian Farcașiu, a efectuat marți o vizită pastorală la Școala Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Arad. Evenimentul a avut loc la invitația conducerii unității de învățământ, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cadrul vizitei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a fost prezent la spectacolul organizat de copiii școlii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae. După acest moment, ierarhul a purtat un scurt dialog cu conducerea și cadrele didactice.

La final, PS Emilian Crișanul a oferit celor prezenți daruri și iconițe. Totodată, el și-a exprimat bucuria de a vizita școala ortodoxă din municipiu.

Școala Sfântul Nicolae și-a început activitatea în anul 2016 sub patronajul Asociației social-educative ,,Filologos”. Specificul școlii este dat de perspectiva generală a pedagogiei creștine asupra educației, precum și de valorificarea tradițiilor culturale românești în învățământ.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…