Arad: Cantina socială a Arhiepiscopiei a fost renovată și va crește numărul de beneficiari

Cantina socială a Arhiepiscopiei Aradului a fost renovată și reconfigurată pentru a putea derula „Masa pe roți”, proiect finanțat din fonduri europene, destinat pentru 170 de persoane vârstnice și vulnerabile social.

Înainte de închiderea pentru renovare (august 2020) cantina oferea hrană la peste 140 de persoane, iar cu noul proiect va sprijini în jur de 300 de persoane.

Proiectul „Masa pe roți” are o durată de doi ani și jumătate și este cofinanțat cu 2,7 milioane de lei, bani nerambursabili din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Proiectul „Masa pe roți” a fost realizat prin implicarea directă a Episcopului vicar Emilian Crişanul, care a și oficiat joi slujba de sfințire a cantinei renovate, notează Arhiepiscopia Aradului.

PS Emilian Crișanul sfințește cantina reonvată. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

La eveniment a fost prezent Arhiepiscopul Timotei care și-a exprimat aprecierea pentru buna colaborare dintre Arhiepiscopie şi autorităţile locale, mai ales pe latura social-filantropică.

Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial şi consilier social, a prezentat lucrările de renovare desfăşurate: au fost executate lucrări de modernizare și renovare: schimbat acoperiş şi pardoseală, reparații capitale, modernizare sistem electric, termic, ventilație, cameră frig, cameră congelatoare, renovarea spațiilor de tranșat carne, pește, legume, depozit de alimente, bloc alimentar, grupuri sanitare și sala de mese.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente