Apuseni: Voluntarii Bisericii au oferit ajutoare persoanelor afectate de inundații

Arhiepiscopia Alba Iuliei și Asociația Filantropia Ortodoxă Târgu-Mureș, prin voluntarii și membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Alba Iulia, au demarat joi, 22 iulie, o campanie de ajutorare a persoanelor din Munții Apuseni afectate de inundații.

Au fost distribuite alimente de bază familiilor din localitățile Gura Sohodol, Cărpiniș și Câmpeni, constând în 1,5 tone de produse lactate, 800 litri de apă, legume și produse neperisabile.

©Arhiepiscopia Alba Iuliei

Voluntarii Arhiepiscopiei și ASCOR-iștii au fost însoțiți de pr. Mihai Dumitrescu, inspector social în județul Mureș, și diac. Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Arhiepiscopia a transmis mulțumiri tuturor donatorilor și au îndemnat la susținerea acestor acțiuni în continuare.

La nivelul celor cinci protopopiate din județul Alba a fost inițiată o colectă în bani pentru ajutorarea celor peste 300 de persoane din mai multe localități aflate în zona Munților Apuseni. Credincioșii din Eparhia Alba Iuliei care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații se pot adresa preotului parohiei de care aparțin.

Totodată, pot fi făcute donații în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente