Aproximativ o mie de pelerini au urcat în procesiune dealul Muncelu din localitatea Ion Creangă

Aproximativ  o mie de pelerini au urcat în procesiune, în Duminica Sfintei Cruci, dealul Muncelu din localitatea nemţeană Ion Creangă.

Alături de pelerini, au fost prezenţi şi tineri din ATOR Roman care au purtat bannere și tricouri cu mesaje pro viaţă, cu scopul promovării darul sacru al vieții și apărării dreptului la viață al pruncilor nenăscuți.

Procesiunea a început la ora 15:00, la baza dealului Muncelu, unde preoţii din Protopopiatul Roman a oficiat slujba de sfinţire a apei, informează Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Apoi, participanţii au pornit în procesiune pe „Drumul Crucii”, interpretând cântări specifice Postului Mare și oprindu-se pe rând la cele 14 troițe sculptate în stil maramureșean.

După o oră de mers pe acest drum, au ajuns pe platoul Muncelului, în proximitatea Crucii care veghează colinele din împrejurimi, unde s-au întâlnit cu Arhiepiscopul Ioachim.

În cuvântul adresat celor prezenți, ierarhul a vorbit despre crucea personală a creștinului și despre identificarea sensului ei în jertfa lui Hristos.

„Cine nu are o cruce de purtat în această viață? Fiecare are crucea sa și fiecare încearcă să o urnească din loc în loc. Crucea are putere doar dacă vine de la Iisus Hristos care S-a răstignit pe dânsa și este singurul care a murit iubind”.

„Hristos neavând păcat a murit iubindu-ne și în brațele Lui deschise pe cruce cuprinde întreaga umanitate”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Totodată, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt și tinerilor din ATOR, prezenți la această manifestare pentru a susține dreptul la viață.

„Să dam slavă lui Dumnezeu pentru că avem darul vieții. Ce este mai scump pe această lume decât darul vieții. De aceea îi admir pe tinerii care au mers pe acest Drum al Crucii care a fost și un Marș pentru Viață”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente