Aproximativ 3.000 de mine antipersonal şi antitanc vor fi înlăturate din zona geografică a botezului Mântuitorului

Experţi israelieni şi din străinătate au început să înlăture mii de mine antipersonal şi antitanc din timpul războiului şi împrăştiate pe malul vestic al Iordanului, ce aparţine de zona geografică a botezului Mântuitorului Hristos.

Lucrările de deminare au început săptămâna aceasta şi vor fi concentrate în jurul Mănăstirii Ortodoxe greceşti Qasr Al-Yahud, situată pe malul râului Iordan.

Minele datează din timpul Războiului de Şase Zile din 1967, potrivit arabnews.com.

Operaţiunile vor dura doi ani și vor costa în jur de 1,5 milioane de dolari, iar accesul pelerinilor va fi restricţionat.

Zona Qasr Al-Yahud găzduiește biserici din opt denominațiuni diferite, printre lăcaşurile de cult deteriorate fiind şi schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul.

Aici a slujit sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamţ (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august).

Pentru refacerea Schitului românesc, și implicit a deminării zonei, Patriarhia Română a inițiat în 2016 o campanie de strângere de fonduri, iar cei interesați pot dona în conturile deschise pentru acest scop.

Foto Credit: arabnews.com

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…