Aproximativ 100 de studenţi ai Academiei de Poliţie au donat sânge

Aproximativ 100 de studenţi de la Academia de Poliţie au donat luni sânge în cadrul campaniei „Vino să donezi sânge, salvează o viaţă”, derulata de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Am ales să donez pentru că doresc să ajut. Este o faptă mică cu un impact foarte mare asupra celor care chiar au nevoie de sânge”, a adăugat Stana George, student donator.

Locotenentul colonel Dr. Florea Vlădescu, medic şef la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, a declarat:

„Avem foarte mulţi studenţi care au venit cu mult entuziasm să doneze sânge. Unii dintre beneficiarii sângelui colectat se află atât la Spitalul Militar, cât şi la celelalte spitale din Bucureşti”.

„Mulţumim Patriarhiei Române pentru această implicare. Ne-au sprijinit atât cu voluntari, cât şi cu produse alimentare pe care le-am folosit pentru a ajuta donatorii să se recupereze cât mai repede după donare”.

Dănuţ Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat sânge alături de studenţi şi a afirmat: „Sunt foarte bucuros că m-am aflat astăzi printre donatorii Academiei de Poliţie care, de altfel, au mai donat şi în trecut, acum două săptămâni înregistrându-se 650 de donatori”.

„Este o activitate care se desfăşoară de câteva ori pe an şi aceşti oameni, donatorii, ar trebui luaţi ca exemplu şi să ne inspire pe cât mai mulţi dintre noi să donăm sânge pentru a veni în sprijinul semenilor”.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au asigurat produse alimentare necesare refacerii vitalităţii donatorilor.

Acţiunea voluntarilor a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente