Aprilie 2010 – vizita Patriarhului României în Spania

Românii ortodocși din Spania au participat, în luna aprilie, la un eveniment de importanță istorică pentru comunitatea creștină din Peninsulă: prima vizită a unui patriarh al Bisericii Ortodoxe Române în spațiul iberic.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a aflat în Spania pentru 5 zile, de pe 16 până pe 21 aprilie, timp în care a vizitat mai multe comunități ortodoxe românești și a avut întrevederi cu oficialități laice și religioase ale statului spaniol.

Duminică, pe 18 aprilie, la Madrid, Patriarhul României, alături de mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre a așezat piatra de temelie pentru viitoarea Catedrală episcopală a Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

În ultimele două zile ale vizitei în Spania, Patriarhul României a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai statului spaniol dar și cu oficialități religioase, printre care Ministrul spaniol al Justiției, de care depind și cultele religioase; președintele Comunității din Madrid; Arhiepiscopul Madridului și președintele Conferinței Episcopilor Catolici din Spania.

În ultima zi a vizitei canonice, Preafericitul Părinte Daniel a fost prezent la Toledo, unde a fost întâmpinat de Arhiepiscopul de Toledo și Primatul Spaniei și a avut o întrevedere cu primarul orașului. Programul s-a încheiat cu vizita Întâistătătorului Bisericii noastre la Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Toledo, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente