„Apostol” cu miniaturi din epoca ștefaniană realizate la Mănăstirea Putna: Ediție omagială

În contextul împlinirii a 550 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (IBMO) a realizat în colaborare cu așezământul monahal o ediție omagială de „Apostol”. Lucrarea este disponibilă în Librăria Cărților Bisericești.

Textul Apostolului îl reproduce pe cel al ediției din anul 2014, publicat la IBMO, și este înfrumusețat cu frontispicii și miniaturi realizate de părinții monahi de la Sfânta Mănăstire Putna, după Tetraevanghelele din epoca ștefaniană, aflate în prezent în Muzeul mănăstirii.

„Binecuvântăm cu multă bucurie duhovnicească publicarea prezentei ediții, omagiale, a Apostolului, în semn de omagiu pentru toți traducătorii de cărți bisericești, având totodată încredințarea că ea va contribui la o mai bună înțelegere a locului și rolului Sfintei Scripturi în cadrul Dumnezeieștii Liturghii și în viața duhovnicească a slujitorilor altarului, a monahilor și a tuturor credincioșilor doritori de mântuire”, scrie Patriarhul României în Cuvântul Înainte.

Ediția omagială a Apostolului este publicată în anul 2019, declarat de Sfântul Sinod Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducatorilor de carți bisericești în Patriarhia Română și cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna.

Răsfoiește cartea!


Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente