Apel: Fii printre primii ctitori ai mănăstirii românești din inima Irlandei!

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale face apel la bunăvoința celor care doresc să fie printre primii ctitori ai unei mănăstiri românești în inima Irlandei, la Shannonbridge.

Prin apelul publicat pe pagina oficială de Facebook, Mitropolia invită la o colectă pentru achiziționarea locului unde va fi amenajat așezământul.

Terenul dorit se află în apropierea vestitului sit monastic de secol VI al Sf. Ciaran de Clonmacnoise, într-un ținut cu multe mănăstiri și sfințit prin nevoințele a mii de monahi în primul mileniu creștin.

„Rugămintea noastră este cu atât mai mare și mai urgentă, cu cât încercăm să achiziționăm proprietatea cât de repede posibil”, se precizează în mesaj.

„Cum nimic nu-i cu neputință la Dumnezeu și cum Dumnezeu lucrează prin oameni, vă rugăm, fiți părtași la această lucrare, fiți împreună-lucrători cu Dumnezeu și cu noi, ctitorind această mănăstire spre slava lui Dumnezeu, întru cinstirea Maicii Domnului și a sfinților celți din Irlanda, care, să nu uităm, au făcut mult pentru Europa în primul mileniu. Credem că a venit timpul să-i redescoperim și să înnodăm legătura noastră iubitoare cu ei, căci, nu-i așa, «minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!»”.

Pe lângă sprijinul financiar, Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale invită pe toți creștinii la rugăciune pentru realizarea acestui ideal ca „Dumnezeu să meargă mai înainte acolo, și Însuși Dumnezeu să fie Acela care «Se luptă pentru noi», El, a Cărui lucrare deja am văzut-o și o simțim”.


Detaliile contului sunt următoarele:

Beneficiar: Romanian Orthodox Church in Ireland

Adresa beneficiarului: St John the Baptist Missionary Centre, Drimnagh Castle, Long Mile Road, Dublin 12

Banca: Bank of Ireland (Adresa băncii: 6 Lower O’Connell Street, Dublin 1)

IBAN: IE98BOFI 9000 3324 4356 07

BIC: BOFIIE2D

Contact: monahia Iosifia ([email protected]; Tel: 00353894831802)


Foto credit: Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale

Comentarii Facebook


Știri recente