Apel emoționant la susținerea centrului de îngrijiri paliative pentru copii: unii și-au donat pușculița

Părintele Doctor Bogdan Chiorean, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din Cluj-Napoca, a făcut un apel emoționant la susținere pentru construirea noului al doilea centru de îngrijiri paliative, dedicat copiilor cu boli cronice progresive.

„Nu m-am gândit niciodată că un spital pentru copiii bolnavi aflați în stadii avansate și terminale poate fi construit chiar de copii”, a scris clericul duminică pe Facebook. „Unii copii și-au donat pușculița, vărsând cu nesaț de fapte bune tot ce aveau în ea, fără să numere înainte.”

„Un fost coleg de liceu, preot și el, a donat toți banii care s-au adunat – ca dar – la botezul unuia dintre copiii lui. Alții au organizat târguri caritabile de Crăciun și de Mărțișor. Nu-i pomenesc nominal, că vreau ca Dumnezeu să-i strige mai apăsat atunci când o fi de citit catalogul celor cu suflet de inocenți.”

Piatra de temelie a fost pusă în octombrie 2022, iar arhiepiscopia se așteaptă să primească în această primăvară autorizația de construcție.

„O bună parte din cărămidă asudă de nerăbdare într-un depozit, la doar câțiva kilometri distanță”, a mai scris Părintele Bogdan Chiorean.

„La inaugurare, m-aș bucura să fim cu toții acolo! Să ne deghizam în personaje de basm, ca să putem scăpa lacrimi în tihnă prin spatele unor măști vesele. Până la urmă, în situațiile astea e-așa de important să fii prezent. Doar să fii prezent.”

„Sf. Hristofor” va fi al doilea centru dedicat îngrijirilor paliative construit de arhiepiscopie, după Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, înființat de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș și inaugurat în 2012.

Necesitatea unui centru de paliație pentru copii a apărut după ce, în cei 10 ani de funcționare a primului centru, au fost primite numeroase cereri de astfel de servicii, care nu au putut fi onorate, a mărturisit Părintele Medic Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca.

Terenul pentru noul centru se află pe strada Triajului din Sânnicoară și a fost donat de familia Părintelui Lorand Emanuel Komives.

Cele două centre de îngrijiri paliative sunt înființate în cadrul Asociației „Sfântul Nectarie” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, organizație prezidată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Donează

Transfer bancar

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj
Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

2 euro pe lună prin SMS

Trimite SMS cu textul JOY la 8845

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente