Apel al Bisericilor și Comunităților Creștine din Italia, împotriva violenței asupra femeilor

La Roma, la Senatul Republicii Italiene, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii 2015, luni, 9 martie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a semnat un apel al Bisericilor și Comunităților Creștine din Italia, împotriva violenței asupra femeilor, după cum informează episcopia-italiei.it.

La această inițiativă, promovată de Oficiul Ecumenic al Conferinței Episcopale Italiene și de Federația Bisericilor Evanghelice din Italia, au aderat numeroși reprezentanți ai diferitelor comunități și confesiuni creștine: Biserica Catolică, Patriarhiile Ortodoxe ale Constantinopolului și Moscovei, Biserica Armeană, Biserica Anglicană și altele.

Acest apel nu se dorește a fi doar o simplă declarație, ci o voce unită împotriva violenței asupra femeilor, care a fost declarată ca o urgență națională.

În intervenția sa, Preasfințitul Siluan ‎a salutat inițiativa unui asemenea apel, subliniind dificultățile prin care trec femeile românce, mame și soții, atunci când, departe de familiile lor, îi asistă pe copiii sau pe bătrânii unei alte familii, lăcrimând de dorul propriilor lor familii, sacrificând propria lor fericire pentru binele și fericirea propriilor lor familii.

Datoria și chemarea slujirii creștine este să aducă în sufletele credincioșilor schimbarea aceea pe care o poate face doar Harul lui Dumnezeu, acolo unde legea este neputincioasă.

Comentarii Facebook


Știri recente