Apariţie editorială: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, 10 ani de slujire ca Arhiepiscop al Bucureștilor și Mitropolit al Munteniei și Dobrogei

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut albumul omagial Transparență administrativă și dinamism pastoral. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, 10 ani de slujire ca Arhiepiscop al Bucureștilor și Mitropolit al Munteniei și Dobrogei.

Volumul, care însumează 432 de pagini, se constituie într-o retrospectivă asupra primului deceniu de arhipăstorire a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române în calitate de Arhiepiscop al Bucureștilor și Mitropolit al Munteniei și Dobrogei (2007-2017), cu sublinierea câtorva dintre cele mai importante aspecte ale activității multiple desfășurate sub coordonarea Sa, se precizează în Cuvântul înainte care deschide albumul.

Urmând textelor introductive, structura volumului este alcătuită din două secțiuni: Cancelaria eparhială și Administrația eparhială, informează Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Fiecare subcapitol conține prezentări ale tuturor Sectoarelor din structura administrativă a Arhiepiscopiei Bucureștilor, care evocă repere importante ale activității Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, manifestate pe plan pastoral-misionar, cultural-educațional, social-filantropic și administrativ-gospodăresc.

Aceste texte sunt întregite de fotografii reprezentative care surprind evenimente și realizări de seamă împlinite în deceniul în care Preafericirea Sa a îndrumat viața bisericească cu multă dragoste față de Trupul tainic al lui Hristos și față de mădularele acestuia, cu credință și nădejde, cu râvnă și abnegație, cu înțelepciune și inspirație.

Lucrarea poate fi achiziționată în librăriile şi magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente