Anul omagial 2021: Protoieria Sector IV București s-a înfrățit cu Protopopiatul de Gyula, Ungaria

Părintele Ion Armași, Protopopul Sectorului IV al Capitalei, și Părintele Florin Olteanu, Protopopul de Gyula, Ungaria, au semnat miercuri un protocol de înfrățire în prezența Părintelui Episcop Siluan al Ungariei. Acțiunea se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației românilor din afara României (2021).

Ceremonia a avut loc la Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din București, după Sfânta Liturghie de Nașterea Maicii Domnului, care a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei.

În baza protocolului, clerici și credincioși din Gyula și din Sectorul IV al Capitalei vor participa împreună la slujbele prilejuite de evenimentele celor două protoierii.

Un alt punct al protocolului prevede desfășurarea de „activități educaționale, social-filantropice și culturale, prin proiecte menite să păstreze și să promoveze identitatea națională și religioasă”.

Delegația condusă de Episcopul Ungariei a sosit marți la București. Din ea au făcut parte Protopopul de Gyula și șase credincioși români din țara vecină.

Marți seară, la biserica parohială Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan a fost oficiată slujba Vecerniei, urmată de un cerc pastoral dedicat migrației și diasporei ortodoxe românești, coordonat de părintele coslujitor Andrei Mănescu.

Următoarea acțiune realizată în cadrul protocolului de înfrățire va fi participarea clericilor și credincioșilor bucureșteni la hramul Catedralei „Sf. Nicolae” din Gyula.

Foto credit: Protoieria Sector IV București / Pr. Vlad Mîndru

Comentarii Facebook


Știri recente