Anul omagial 2017 | Conferinţă pastorală a preoţilor din Năsăud

IPS Andrei - Conferinţă Năsăud

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului se desfășoară, în această perioadă, Conferinţele preoţeşti de primăvară. Tema abordată se încadrează în tematica generală a „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”, în Patriarhia Română.

La Năsăud, conferința a avut loc marți, 16 mai 2017, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sătmarului, informează Radio Renaşterea.

În debutul întâlnirii a fost oficiat un Te-Deum în biserica „Sfântul Nicolae” din Năsăud, iar apoi Pr. Conf. Univ Dr. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut o prelegere despre activitatea iconarilor și pictorilor bisericești și importanța icoanei în cultul ortodox și în viața creștinului.

La final, preoții prezenți la întâlnire au luat cuvântul și au dezbătut o serie de probleme teoretice și de ordin practic cu privire la tema conferinței.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 ca Anul omagial al iconarilor și al pictorilor bisericești, la împlinirea a 1230 de ani de la cel de-al șaptelea Sinod Ecumenic de la Niceea, care a condamnat iconoclasmul şi a restabilit cultul sfintelor icoane. În acest sens, în Patriarhia Română au loc o serie de manifestări culturale, care promovează această tematică.

 

Comentarii Facebook


Știri recente