Anul omagial 2016: Conferinţa „Educaţia tinerilor şi promovarea valorilor creştin-ortodoxe în societate” la Caransebeş

În contextul anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, întâlnirile pe cercuri pastoral misionare a preoţilor şi a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeşului continuă.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, o astfel de întâlnire s-a desfăşurat şi în Parohia Armeniş, Protopopiatul Caransebeş, marţi, 6 septembrie 2016, informează Diac. Pavel Canea. Ziua a început cu un moment de rugăciune în biserica parohială cu hramul „Înălţarea Domnului”, fiind oficiat Acatistul Maicii Domnului-Bucuria celor necăjiţi.

La finalul sfintei slujbe a fost prezentată o predică la Naşterea Maicii Domnului de către părintele Alexandru Mihăescu de la Parohia Poiana. De asemenea şi părintele Ioan Smultea de la Parohia Teregova a susţinut o cateheză pentru tineri cu tema „Maica Domnului, model al vieţii tinerilor”.

Întâlnirile periodice la nivel de cercuri pastoral-misionare şi-au dovedit necesitatea de-a lungul timpului pentru că Centrul eparhial reuşeşte să aducă în mod direct la cunoştinţa preoţilor noile hotărâri pentru îmbunătăţirea vieţii religioase în eparhia noastră. Pe de altă parte luăm la cunoştinţă problemele de pastoraţie cu care preoţii noştri se confruntă în teritoriu. În cadrul acestei întâlniri s-au stabilit mai multe direcţii de lucru pentru perioada următoare. Una dintre aceste direcţii este necesitatea unui nou centru social, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Teregova, care va deservi copiii aflaţi în dificultate de pe raza comunei respective, a subliniat părintele consilier Gabriel Gozman Pop.

A doua parte a cuprins conferinţa „Educaţia tinerilor şi promovarea valorilor creştin-ortodoxe în societate” la care au participat preoţi şi profesori de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Caransebeş Sud, fiind prezidată de către delegatul Preasfinţitului Părinte Lucian, părintele consilier social-misionar Gabriel Gozman Pop. Pe tema conferinţei au fost susţinute trei referate de către trei profesori de religie.

Primul referat a fost prezentat de către prof. Petria Jenica Vulpeş, urmată de prof. Nicolae Cucuruz şi de prof. Alina Velceleanu, pe marginea cărora generând discuţii libere. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute şi problemele întâlnite în fiecare parohie, respectiv unitate de învăţământ, unde preoţii şi profesorii de religie îşi desfăşoară activitatea, căutându-se soluţii pentru educaţia sănătoasă şi autentică a tinerei generaţii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente