Anul European al Tineretului: Episcopia Sălajului ajută tinerii să evite adicțiile și riscurile de pe Internet

Mănăstirea Bic din județul Sălaj a găzduit săptămâna trecută o tabără de tineret cu ateliere de comunicare, de navigare sigură pe internet și de prevenire a adicțiilor.

Tineri cu vârste între 15 și 35 de ani din județele Sălaj, Satu Mare, Bihor și Cluj au participat la mai multe ateliere de formare cu următoarele tematici: comunicare și tehnici de negociere a conflictului, evitarea capcanelor mediului online, prevenirea dezvoltării adicțiilor – alcool, tutun, substanțe halucinogene, jocuri de noroc, jocuri pe calculator și dependență de mediul virtual.

Participanții au beneficiat și de un curs de acordare a primului ajutor, susținut de formatori de la Crucea Roșie Sălaj.

Formatorii de la Crucea Roșie Sălaj au susținut un curs de acordare a primului ajutor la Mănăstirea Bic. Sursa foto: Episcopia Sălajului

„Un impact puternic asupra participanților l-au avut cuvintele maicii starețe, stravofora Marina Lupou, care le-a vorbit tinerilor despre asumare, despre formarea cuminte și sănătoasă ca preocupare de bază a tinerilor, despre entuziasm și despre fericire ca împlinire a umanului”, a transmis Părintele Claudiu Nechita, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Episcopiei Sălajului.

Tabăra de formare s-a desfășura în perioada 11-13 noiembrie 2022. Sursa foto: Episcopia Sălajului

Scopul activităților a fost de a informa tinerii și a-i ajuta să-și însușească abilități și deprinderi necesare unui stil de viață sănătos și activ.

Proiectul „PRO ACTIV – Program complex pentru un stil de viață sănătos în rândul tinerilor”, cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost derulat de Asociația Filantropia Porolissum, organizația filantropică a Episcopiei Sălajului, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sălaj, cu Episcopia Sălajului, cu Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău și cu Liceul Tehnologic Nr.1 din Suplacu de Barcău.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Sălajului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente