Anul acesta, Episcopia Maramureșului organizează online Concursul de muzică bizantină „Ziua Învierii”

Deoarece starea de urgență s-a suprapus cu perioada de organizare a celei de a cincea ediții a Concursului de muzică bizantină „Ziua Învierii”, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a decis ca ediția actuală a concursului să se desfășoare online.

Părintele Episcop Iustin a dat binecuvântare pentru mutarea online a evenimentului pentru a asigura continuitatea lui, se anunță de pe pagina de Facebook a eparhiei.

Înscrierile se vor face între 1 și 10 mai 2020 prin telefon, email sau pe Facebook, la următoarele contacte:

Arhid. prof. drd. Adrian Dobreanu
[email protected]
0748042169

Mesaj privat pe pagina oficială de Facebook Grupul bizantin „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Condiții și modalități de înscriere:

  • cântarea impusă pentru concurs este „Învierea lui Hristos văzând…”, glasul al II-lea, iar partitura la alegere trebuie să fie compusă în tact irmologic, într-un glas diferit decât cel al partiturii impuse;
  • participanții trebuie să trimită, alături de cele două înregistrări, și partitura la alegere în format *pdf sau *jpg;
  • partiturile și înregistrările audio-video la calitate înaltă, preferabil HD sau 4K, se trimit prin platforma Wetransfer sau aplicația WhatsApp;

Juriul se va întruni online, prin intermediul platformelor online digitale (Google Meet, Zoom), iar rezultatele vor fi făcute publice cu câteva zile înainte de Praznicul Rusaliilor. Premiile și diplomele vor fi inițial trimise în format digital prin email, urmând să fie înmânate după ridicarea restricțiilor.

Foto credit: Facebook / Grupul bizantin „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente