Aniversarea de 90 de ani a parohiei Sf. Mihail din Southbridge, MA

În weekendul din 8-9 noiembrie 2014 IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia cu hramul Sf. Mihail din Southbridge, MA cu ocazia prăznuirii hramului și a aniversării a 90 de ani de la fondarea parohiei. Prăznuirea a început cu slujirea Vecerniei de către IPS Nicolae împreună cu preoți ortodocși din zonă și credincioșii parohiei.

Duminică dimineața Sf. Liturghie a fost oficiată de IPS Nicolae împreună cu IPS Arhiepiscop Nikon al Episcopiei Albaneze din SUA (OCA) și Protosinghel Peter Michael Preble, preotul paroh.

La momentul predicii, IPS Nicolae a vorbit despre înțelesurile unei comunități creștine în lumea contemporană. Hristos este centrul vieții comunității creștine care este caracterizată, după cuvintele Sf. Apostol Pavel adresate creștinilor din Tesalonic, prin creșterea credinței și a dragostei fiecăruia (2 Tes. 1,3). Aniversarea de 90 de ani a parohiei Sf. Mihail este un prilej de reflecție asupra viitorului parohiei în lumea noastră tot mai îndepărtată de Dumnezeu. La sfârșitul Sf. Liturghii, IPS Nicolae a oferit parohiei o icoană cu Sf. Arhanghel Mihail și o diplomă de merit pentru a marca această aniversare.

După Sf. Liturghie toți cei prezenți au fost invitați la o masă festivă în sala socială a parohiei Sf. Mihail. Aici au fost citite mai multe mesaje adresate parohiei. PF Patriarh Daniel a adresat un cuvânt special parohiei exprimând felicitări la acest ceas festiv. Alte mesaje au fost adresate de Consulul General al României la New York, doamna Ioana Gabriela Costache, reprezentantul local în Congresul SUA, alte autorități ale orașului Southbridge. IPS Nicolae a oferit apoi mai multe diplome de merit unor persoane care au contribuit activ și au marcat istoria parohiei, dintre care o amintim pe doamna Alexandra Malisory, în vârstă de 15 ani la fondarea parohiei în 1924. În încheierea festivităților, potrivit romarch.org, IPS Nicolae i-a îndemnat pe toți cei prezenți să ia aminte la transmiterea credinței ortodoxe către copii și nepoți, acest lucru fiind cel mai important dar pe care îl pot oferi urmașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente