Aniversarea a 650 de ani de existență a Mitropoliei Țării Românești evocată în Ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În cadrul ședinței solemne a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată astăzi, 28 octombrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, a fost evocată aniversarea în acest an a „650 de ani de existență a Mitropoliei Țării Românești” (1359-2009).

Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a amintit principalele repere legate de înființarea și dinamica istorică a Mitropoliei Țării Românești. Au fost prezentate succint manifestările aniversare organizate de către eparhiile din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Mitropolia Olteniei consacrate acestei aniversări. De asemenea, a fost lansat albumul „Domnitorii și ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”, apărut recent la editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Ședința solemnă a Sfântului Sinod s-a încheiat cu vernisarea expoziției tematice de fotografie „Mitropolia Țării Românești – 650 de ani de existență”, organizată în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei de către Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române în colaborare cu Centrul de presă BASILICA și Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente