Aniversarea a 1000 de ani de la construirea Catedralei Svetitskhoveli din orașul Mtskheta, în Biserica Ortodoxă a Georgiei

Patriarhia Georgiei aniversează anul acesta 1000 de ani de la construirea Catedralei Svetitskhoveli. Lăcașul este situat în orașul Mtskheta din apropierea capitalei Georgiei, Tbilisi. Biserica Ortodoxă a Georgiei susține că acest locaș a fost construit pe locul unei biserici datată din secolul IV.

Cu acest prilej Patriarhia Georgiei organizează, în perioada 11 – 15 octombrie, o serie de manifestări pentru marcarea acestui important eveniment din viața Bisericii Ortodoxe a Georgiei. Mâine, 12 octombrie va avea loc o conferință dedicată acestui eveniment la biblioteca „Ilia Chavchavadze” din cadrul Parlamentului Georgiei, iar joi, 14 octombrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie în catedrala Svetitskhoveli, începând cu ora 10:00.

La aceste manifestări, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente