Aniversare: Un an de „Magazin folcloric”

La un an de la lansarea emisiunii Magazin folcloric, Trinitas tv a organizat o gală dedicată premierii persoanelor care au contribuit la promovarea folclorului românesc. Evenimentul a avut loc joi, 15 septembrie 2016, de la ora 17:00 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București.

Printre invitații prezenți la festivitate s-au numărat Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Sabina Ispas, directorul Institutului de Etnografie și folclor Constantin Brăiloiu al Academiei Române, Ciprian Olinici, directorul general Trinitas tv și Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului din București. De asemenea, la eveniment au mai participat Iuliana Tudor, Elise Stan și Gheorghița Nicolae.

La inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sabina Ispas, Paula Popoiu, Doina Ișfănoni și Elise Stan au primit Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu. De asemenea, Iuliana Tudor, Gheorghița Nicolae, etnologul Narcisa Știucă, Andreea Haisan, Paul Ananie și Iulian Bobîrnea au primit Ordinul Sfântul Antim Ivireanul.

Astăzi, la ceas aniversar ne întoarcem recunoștința către oamenii care ne-au fost alături pe parcursul primului an de existență. Cred că distincția pe care o vor primi în această seara din partea Patriarhiei Române va reprezenta o încununare a tot ceea ce au făcut până acum pentru folclorul românesc, a declarat Iulian Bobîrnea, producătorul emisiunii Magazin folcloric

Pe scena Magazin folcloric au urcat Ansamblul folcloric Doina Costeștilor și Ansamblul folcloric Plaiuri Negrene. Totodată, au interpretat melodii din repertoriul tradițional Maria Beatrice Băndoiu Nicu Mâță, Grigore Gherman, Ovidiu Homorodean, Gabriel Dumitru și Loredana Streche și copiii de la liceul Dinu Lipatti.

***

Magazin folcloric este o emisiune realizată în co-producție cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București, ce aduce în atenția publicului invitați de seamă din domeniul etnografiei și al folclorului, dar și tineri interpreți de muzică populară românească, aflați la început de drum.

 

Comentarii Facebook


Știri recente