Aniversare la Ateneul Român: Părintele dirijor Jean Lupu – 80 de ani

Părintele arhidiacon Jean Lupu, dirijorul Corului de copii și tineret „Symbol”, a fost aniversat sâmbătă, 7 martie 2020, la Ateneul Român, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

Evenimentul a constat într-un concert aniversar susținut de „Symbol” și câțiva invitați. De asemenea, Părintele dirijor și-a lansat volumul de articole „Borne pe cale”.

Dirijorul Corului „Symbol” a fost distins de Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B-Muzică. Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor i-a acordat distincția la finalul concertului.

Prezent la aniversarea Părintelui Jean Lupu, Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a transmis felicitările Patriarhului Daniel.

Preasfinția Sa a amintit că părintele dirijor a primit la începutul anului cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, Crucea Patriarhală.


La acordarea distincției, Patriarhul României a vorbit apreciativ despre toată activitatea desfășurată de Arhid. Jean Lupu în cei aproape 80 de ani de viață și 60 de ani de activitate, numindu-l „un misionar consacrat prin muzică”.


Arhidiaconul Jean Lupu este fondatorul, directorul și dirijorul Corului de Copii și Tineret „Symbol”, pe care l-a înființat ca asociație cu personalitate juridică încă din anul 1990. Cu acest cor a desfășurat, timp de aproape 30 de ani, o activitate de înaltă performanță artistică.

Foto: captură video Youtube

Comentarii Facebook


Știri recente