Aniversare a Comunității Ortodoxe Române ‘Sfânta Treime’ din Turcia

Duminică, 22 februarie 2009, la Biserica ‘Sfânta Mc. Paraschevi-Prikidion din Istanbul, creștinii ortodocși români din Turcia i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru cei opt ani de slujire și viețuire creștinească ai Comunitatii Ortodoxe Române ‘Sfânta Treime’ din Turcia. La data de 25 Februarie 2001, preotul Silviu State a oficiat prima Sf. Liturghie în limba română, iar duminică 4 martie 2001, în cadrul Adunării creștinilor ortodocși români din Istanbul, s-a hotărât înființarea parohiei.

La Sfânta Liturghie aniversară a participat Excelența Sa, domnul Radu Băjenaru, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, care în perioada 1997-2001, în calitatea sa de Consul General al României la Istanbul, a reprezentat cu cinste interesele românilor înaintea autorităților turce pentru înființarea parohiei românești.

La acest moment aniversar, preotul Silviu State a mulțumit Patriarhiei Române pentru părinteasca dragoste și putare de grijă, Patriarhiei Ecumenice pentru binecuvântare, autorităților turce pentru înțelegerea și bunătatea arătată față de minoritatea românilor ortodocși, precum și Ministerului Afacerilor Externe, care au contribuit la înființarea și viața Comunitații Ortodoxe Române ‘Sfânta Treime’ din Turcia.

Corespondent: Pr. Silviu State

Comentarii Facebook


Știri recente