Aniversare: 25 de ani de când românii au biserică în Las Vegas

Românii au serbat la finalul lunii octombrie împlinirea a 25 de ani de existență a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din Las Vegas.

La evenimentele aniversare a fost prezent Mitropolitul Nicolae al celor două Americi.

Mitropolitul a participat sâmbătă la ședința Consiliului Parohial, unde au fost expuse situații și s-au punctat soluții, cu precădere pentru creșterea numărului de membri în cadrul comunității ortodoxe din Las Vegas. Referindu-se la problemele generate de pandemie, IPS Nicolae a îndemnat la o pastorație personală.

Duminică, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. După slujbă, Mitropolitul Nicolae a acordat distincția „Crucea Metropolitană Americană” preotului paroh Mihai Bălan în semn de prețuire și recunoștință pentru toată lucrarea pastoral-misionară împlinită în Parohia din Las Vegas, Nevada.

Sărbătoarea a continuat în sala socială a Bisericii cu o agapă și un moment artistic deschis prin intonarea celor două imnuri naționale, ale Statelor Unite ale Americii și al României.

Regula celor trei T

Referitor la dezvoltarea comunității parohiale, Mitropolitul Nicolae a punctat regula celor trei „T” sub egida cărora ar trebui să funcționeze orice comunitate de creștini: „Acestea sunt: Talentul, Timpul și Talantul prin care noi ne pregătim sufletele pentru Împărăţia Cerurilor”.

Părintele Mitropolit a îndemnat să dăruim din Timpul nostru comunității Bisericii, să întoarcem Talentul pe care ni l-a hărăzit Cel De Sus parohiei, printr-o mai devotată implicare în activitățile desfășurate în biserică și, de asemenea, Talantul – referindu-ne aici la darul bănesc prin donații ar ajuta la buna întregire și desfășurare a misiunii parohiei.

Sursă foto: Facebook / Biserica Ortodoxă Română din Las Vegas

Comentarii Facebook


Știri recente