Anglia | PS Ignatie Mureșanul a slujit în Paraclisul episcopal din Borehamwood. Peste 150 copii au primit Sfintele Taine

Peste 150 copii s-au împărtășit la slujba de duminică oficiată de PS Ignatie Mureșanul în Paraclisul episcopal din Borehamwood, Anglia. În cadrul acestuia funcționează Asociația filantropică Mama și Copilul în Marea Britanie.

Episcopul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei a slujit duminică, 3 septembrie 2017, în Paraclisul Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ioan Iacob cu câteva zile înainte de hramul locașului de cult.

Ierarhul s-a aflat în Borehamwood cu binecuvântarea IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale și Meridionale. Împreună cu el au coliturghisit: Protos. Serafim Pașca, slujitorul Paraclisului episcopal, Arhid. Paul Loghin și Diac. Cezar Ștefan Milea.

Adresându-se credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa, a reflectat asupra Pildei lucrătorilor răi. Ierarhul a îndemnat la ferirea de păcatul uzurpării autorității semenilor, care este primită de la Dumnezeu.

Totodată, PS Ignatie a subliniat responsabilitatea creștinului de a avea grijă de „via” mediului înconjurător în care trăim, de „via” familiei, dăruită de Dumnezeu și de „via” Bisericii, informează Diac. Cezar Ștefan Milea, secretarul Paraclisului episcopal.

La final, Preasfinția Sa a mulţumit ctitorilor şi binefăcătorilor Paraclisului Episcopal pentru eforturile depuse şi i-a îndemnat pe credincioşi să sprijine în continuare eforturile construirii unui aşezământ monahal și a unui centru eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente