Ana Blandiana a conferențiat la Facultatea de Teologie din Cluj. Tematica evenimentului a fost dedicată Anului Comemorativ 2017

Ana Blandiana a conferențiat în data de 10 octombrie 2017 în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj. Evenimentul s-a intitulat Istorie, Memorie, Memorial sau cum se construiește un miracol. Manifestarea a fost organizată în contextul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în perioada regimului comunist.

În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a adresat invitatei un cuvânt de bun venit, exprimându-și recunoștința și aprecierea față de cunoscuta scriitoare, notează site-ul Radio Renașterea.

La rândul ei, Ana Blandiana, a evidențiat faptul că se bucură de reîntâlnirea atât cu ierarhul locului, cât și cu studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, loc în care se află, ca invitat, pentru a doua oară.

După acest moment, Ana Blandiana a prezentat auditoriului câteva din ideile care au stat la baza formării memorialului de la Sighet, iar apoi a vorbit celor prezenți despre volumul apărut cu numele lui Romulus Rusan, „Istorie, memorie, memorial sau cum se construiește un miracol.

Potrivit scriitoarei, cartea cuprinde articole, conferințe susținute în țară și străinătate, interviuri și studii ale lui Romulus Rusan, scrise între 1996 și 2016. Tema comună: Memorialul Sighet,  instituția pe care Romulus Rusan a fondat-o în 1993, alături de Ana Blandiana, și pentru care a lucrat neîncetat, timp de peste două decenii.

La finalul întâlnirii a avut loc un dialog între cei prezenți și invitata serii, care a răspuns la întrebările tinerilor teologi.

În încheiere, Mitropolitul Clujului a evocat câteva amintiri din perioada regimului comunist și a mulțumit invitatei pentru prezență.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente