An omagial 2017 | Manifestări culturale dedicate cinstirii icoanelor la Caransebeș

În Duminca Ortodoxiei, Episcopia Caransebeșului organizează o serie de manifestări culturale care au ca tematică Postul Mare și cinstirea icoanelor, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Manifestările vor debuta în data de 5 martie 2017, de la ora 9:00, când credincioși din municipiul Caransebeș însoțiți de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vor lua parte la tradiționala procesiune cu icoane.

Traseul procesiunii se va întinde de la Catedrala istorică Sfântul Mare Mucenic Gheorghe până la Catedrala Episcopală Învierea Domnului, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.

În aceeași zi, va avea loc concertul aniversar al Corului Catedralei Episcopale Învierea Domnului. Va concerta și Corul preoților din Episcopia Caransebeșului, având în repertoriu cântări specifice perioadei Postului Mare.

Evenimentul cultural va continua cu vernisarea expoziției Icoana din sufletul copilului. Vor fi vernisate icoane realizate de elevi de la Școala de Muzică și Arte Plastice a Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din municipiu.

Evenimentul cultural este organizat de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului în parteneriat cu Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu și Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din Caransebeș.

Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An omagial al Sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente