An omagial 2017 | Lucrările teologilor bucureșteni expuse la Skopje

Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității din Bucureşti a organizat o expoziție de icoane pictate de studenții de la specializarea Artă Sacră. Vernisajul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Clement de Ohrida din Skopje, Macedonia.

În cadrul evenimentului ce a avut loc în data de 25 aprilie 2017 a participat o delegație a facultății de teologie din București.

Din delegație au făcut parte:

  • Părintele Ştefan Buchiu, Decan al Facultății de Teologie din București;
  • Părintele profesor Constantin Preda, Prodecan;
  • Părintele lector Nicuşor Beldiman, Directorul de departament;
  • Conferențiarul Dumitru Sorica, organizatorul expoziției.

De asemenea, au mai fost prezenți profesori şi studenți, Rectorul Universității Sfinții Chiril şi Metodiu din Skopje, Arhiepiscopul de Ohrida și alți ierarhi și clerici ortodocși precum și numeroși invitați.

În data de 26 aprilie 2017, profesorii români de teologie s-au întâlnit cu studenții şi cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Skopje.

Cu acest prilej, au fost susținute două comunicări dedicate Anului omagial al sfintelor icoane: Dimensiunea apofatică a icoanei ortodoxe a părintelui decan Ştefan Buchiu şi Valoarea omiletică a iconografiei ortodoxe a părintelui profesor Nicuşor Beldiman.

La final, au fost oferite bibliotecii facultății din Skopje lucrări de teologie ortodoxă română.


În aceeaşi zi, delegația română a fost primită de Preşedintele Republicii Macedonia, căruia i-a fost oferită icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Expoziția va rămâne deschisă până în data de 29 aprilie 2017.

 

Comentarii Facebook


Știri recente