An comemorativ 2017 | PS Siluan şi IPS Gheorghe au fost prezenţi la întâlnirea trimestrială a preoţilor din zona centrală a Italiei

Conferinta_EORI_Centru_-_Roma-28

Biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Muceniţă Anastasia” din Albano – Genzano a găzduit recent întâlnirea semestrială tematică a preoților din zona centrală a Italiei. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și l-a avut ca invitat de onoare pe Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscop de Michalovce și Kosice – Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

Conferința s-a adresat clericilor din protopopiatele Lazio I, Lazio II, Lazio III, Toscana, Umbria-Marche, Abruzzo, Campania – Molise și Puglia-Basilicata, informează site-ul oficiala l Eparhiei.

În deschiderea programului Preasfințitul Părinte Siluan a adresat tuturor un cuvânt de bun venit. În continuare, IPS Gheorghe le-a vorbit preoților despre mărturisitorii Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehiei și Slovacie din perioada regimului comunist ateu și despre suferințele poporului creștin ortodox de pe acele meleaguri.

În a doua parte a întâlnirii, cel de-al doilea invitat al Episcopiei Italiei, Pr. Arhim. Policarp Chițulescu, director al Bibliotecii Sfântului Sinod, a susținut o prelegere în care a tratat următoarele teme: „Rugul Aprins sau despre rezistența prin rugăciune” și „Patriarhul Justinian Marina – om providențial în vremuri de persecuție”.

Conferința a avut ca punct de plecare persoana părintelui ieroschimonah Daniil Sandu Tudor, inițiatorul mișcării isihaste «Rugul Aprins» de la Mănăstirea Antim, cel care de altfel a sfârșit prin martiriu în temnița de la Aiud în anul 1962.

Am expus lucrarea duhovnicească a părinților care au dorit să se desăvârșească prin rostirea rugăciunii inimii în acele timpuri de persecuție. Apoi am prezentat opera misionară întreprinsă de Patriarhul Justinian Marina la nivelul întregii Bisericii Ortodoxe Române, de-a lungul celor aproape trei decenii de păstorire, în vremuri ostile Bisericii şi religiei în general, a declarat Pr. Arhim. Policarp Chițulescu.

Următoarea conferință semestrială va avea loc marți, 28 noiembrie, în biserica Mănăstirii „Sfântul Ioan Secerătorul” din Bivongi, și se va adresa clericilor din sudul Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…