An comemorativ 2017 | Patriarhul Justinian Marina comemorat în Episcopia Caransebeșului

În Duminica Sfântului Cuvios Ioan Scărarul, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, precum și în toate parohiile, mănăstirile și schiturile din Eparhie au fost oficiate slujbe de pomenire pentru Patriarhul Justinian Marina.

La Mănăstirea Brebu,  Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat în data de 26 martie 2017 slujba de pomenire pentru cel de-al treilea Patriarh al României, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Lucian a evocat personalitatea Părintelui Patriarh Justinian.

Patriarhul Justinian reprezintă o figură reprezentativă a întregii Ortodoxii. Prin înființarea de așezăminte sociale pentru bolnavi și bătrâni și prin grija părintească purtată în general Bisericii și oamenilor într-un context social și politic deloc favorabil, s-a dovedit a fi un păstor înțelept în vremuri tulburi, a precizat părintele episcop.

Mănăstirea Brebu a fost înființată în anul 1997 la iniţiativa comunității locale. În data de 15 noiembrie 1997, în şedinţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, a fost aprobată construirea așezământului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente