An comemorativ 2017 | Patriarhul Justinian evocat la Tulcea (VIDEO)

Simpozion Tulcea 1

La Seminarul Teologic din Tulcea a avut loc ieri, 22 februarie 2017, o manifestare culturală dedicată Patriarhului Justinian Marina, informează pr. Felix Neculai, Consilier Mass Media.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 116 ani de la naşterea celui de-al treilea Patriarh al Bisericii noastre.

Prezent la manifestări, în cuvântul său Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a creionat personalitatea marcantă a Patriarhului Justinian și grija sa față de Biserica Ortodoxă în vremea regimului comunist.

În continuare, a fost vizionat filmul documentar Justinian Marina Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române realizat de TVR, precum și o proiecție cu fotografii din perioada patriarhatului său. Pr. prof. Justinian Neculai a susținut prelegerea Patriarhul Mărturisitor în vremuri tulburi ale Bisericii.

Programul cultural va continua în zilele următoare cu alte sesiuni de referate și comunicări.

***

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Casian din Tulcea desfășoară, în perioada 20-26 februarie, un program cultural şi educațional care marchează tradiționala sărbătoare dedicată patronului spiritual al școlii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente