An comemorativ 2017 | Participanții la Congresul Internațional de Teologie vor fi prezenți la parastasul pentru mărturisitorii din perioada comunistă

În ziua de cinstire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, participanții la Congresul Internațional de Teologie vor fi prezenți la parastasul pentru  mărturisitorii din epoca comunistă. Evenimentul va avea loc joi, 26 octombrie 2017, în cimitirul Mănăstirii Cernica. Slujba de pomenire va fi precedată de Sfânta Liturghie.

Delegați ai Bisericilor Ortodoxe surori din Rusia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Albania, Cehia și Slovacia vor participa, în perioada 23-29 octombrie 2017, la Congresul Internaţional de Teologie Viaţa Bisericilor Ortodoxe în timpul comunismului – persecuţie, rezistenţă şi mărturisire.

Manifestarea va avea loc în contextul anului 2017, declarat în Patriarhia Română drept An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…