An comemorativ 2017 | Conferințe despre mărturisirea credinței în perioada comunistă organizate de ASCOR București

Asociația Studenților Creştini Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Bucureşti, a organizat în această perioadă o serie de conferințe dedicate Anului comemorativ 2017. Acestea fac parte din Simpozionul intitulat Serile filocalice – Dumitru Stăniloae, ediția a XXIII-a, informează reprezentanți ai instituției.

Prima conferință a avut loc în urmă cu o săptămână în Sala de conferințe a Protoieriei Sector 3 din Capitală. Sub genericul Prigoană comunistă în România- o perspectivă istorică, Marius Oprea a vorbit despre experiențele pe care le-a avut în demersurile făcute pentru aflarea trupurilor celor ce și-au dat viața pentru mărturisirea credinței și pentru păstrarea vslorilor naționale.

Istoricul a mărturisit că întâlnirea cu suferința descrisă în dosarele Arhivei Securității și în relatările foștilor deținuți pe care i-a cunoscut l-au apropiat de Hristos.

Joi, 23 noiembrie 2017, în Sala de conferințe a Protoieriei Sector 3 din Capitală, foștii deținuți politici Părintele Nicolae Bordașiu și Niculina Moica au evocat suferințele lor din perioada comunistă. Evenimentul s-a intitulat O zi în închisoare: mărturii și evocări.

Luni, 27 noiembrie 2017, Părintele Gheorghe Holbea, Prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a susținut Conferința Jertfa muceniciei – din temniță spre sinaxare. Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae al facultății.

Doamna Lidia Stoicescu ❤

Posted by Ştefania Soare on 27 Noiembrie 2017

În această seară, deținuții politici Demostene Andronescu și Galina Răduleanu sunt invitații evenimentului Stihuri din celulă – rugăciuni în versuri care va avea loc de la ora 18:00 la Facultatea de Matematică a Universității din Bucureşti.

La discuții cu Domnul Demostene

Prieteni, Mâine de la ora 18:00 vă aşteptăm în Facultatea de Matematică, Universitatea Bucureşti(sala 241) pentru o seară de poezie şi poveşti alături de domnul Demostene Andronescu. Tema întâlnirii este: „Stihuri din celulă – rugăciuni în versuri.” Persoană de contact: 0733643502 – Adela Ionescu Vă aşteptăm cu drag! Seară binecuvântată!


Ultimul eveniment din această serie va avea loc în data de 4 decembrie 2017. Părintele Ioan Cojanu va susține Conferința Maica Domnului – exemplul viei mărturii în Aula Magna a Facultății de Drept din București.

Foto credit: pressone.ro

Comentarii Facebook


Știri recente