An comemorativ 2017 | Am primit bătaie multă și per­secuții ca niște robi, dar le-am în­durat pe toate pentru că au fost îngăduite de Dumnezeu, spune Pr. Paul Munteanu

Cei doi ani de tem­niță au fost extraordinar de grei. Am primit bătaie multă și per­secuții ca niște robi. Dar le-am în­durat pe toate pentru că au fost îngăduite de Dumnezeu și trebuia să le îndurăm, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Paul Munteanu, fost paroh al Bisericii „Sfântul Ioan”-Piață din București.

Rememorarea clipelor grele din perioada comunistă a avut loc în momentul primirii celei mai înalte distincţii acordată preoților din Biserica Ortodoxă Română, Crucea Patriarhală.

Distincţia a fost oferită la domiciliu vineri, 17 noiembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de părintele Valer Ulican, protoiereu al Protopopiatului Sector 5 Capitală. Cu acest prilej, părintele protopop i-a transmis un cuvânt de binecuvântare și încurajare din partea Patriarhului României.

Tânărul teolog Paul Munteanu a suferit temniță grea în perioada 1948-1950.

Mulțu­mesc pentru osteneală și pentru bunăvoința pe care a avut-o Părintele Patriarh Da­niel să-mi acorde această dis­tinc­ție, a spus părintele Paul Munteanu.

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în şedinţa de lucru din 28 şi 29 octombrie 2015, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente