Ambasadorul SUA în vizită la Patriarhul Ilia al Georgiei: „Îmi exprim respectul față de Biserica Georgiană”

Patriarhul Ilia și Ambasadorul SUA

Preafericitul Părinte Ilia, Patriarhul-Catolicos al Georgiei, l-a primit miercuri, 14 martie, pe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Ian Kelly, la încheierea misiunii sale diplomatice în Georgia, anunță site-ul oficial al Patriarhiei Georgiene.

Patriarhul Ilia și-a exprimat aprecierea față de Ambasador și autoritățile americane „pentru sprijinul și asistența oferite în Georgia”. El a subliniat faptul că există multe persoane care nu înțeleg rolul Bisericii Ortodoxe și importanța ei în istoria Georgiei. „Georgienii nu au fost niciodată fanatici, ci creștini adevărați”.

„Mulți sunt surprinși de faptul că Biserica are mare autoritate în Georgia. Acest lucru este astfel deoarece ea a apărat cultura, limba, trecutul și interesul poporului”, a adăugat Patriarhul Ilia în cuvântul său adresat Ambasadorului Kelly.

Excelența Sa Ian Kelly a afirmat că „Georgia este o țară specială și poporul georgian este la fel de special. Consider că este un adevărat miracol cum a reușit Georgia să își păstreze identitatea, limba, religia, deși a fost înconjurată de-a lungul secolelor de națiuni puternice care aveau alte interese și cred că explicarea și răspunsul la acest miracol este Biserica Georgiană”.

„Biserica a fost puterea care a salvat țara în perioadele de criză. Aș dori să îmi exprim respectul față de Biserica Georgiană și față de Preafericirea Voastră pentru că rolul pe care îl aveți în salvarea Georgiei, în menținerea independenței, este cel mai important”, a spus Ambasadorul Americii.

Amintindu-și de prima sa vizită în Georgia în 1976, Ambasadorul Ian Kelly a mărturisit că a fost surprins să vadă o moschee, o sinagogă și o biserică armenească una lângă alta. „Atunci am înțeles că viitorul Georgiei este Europa și civilizația europeană și vom face tot posibilul pentru a ajuta în această aspirație”.

Foto: Patriarhia Georgiei

Comentarii Facebook


Știri recente